دستگاه پرکن مایعات غلیظ و رقیق

انواع دستگاه پرکن مایعات غلیظ و رقیق

دستگاه‌های پرکن بهترین تولیدات بشر در زمینه خدمات خط تولید هستند، به طوری که با روی کار آمدن انواع دستگاه‌های پرکن متناسب با غلظت مایع، سرعت تولید مجموعه‌ها بسیار بالا رفت و در کنار آن هزینه‌های جانبی نیز کم‌‌تر شد. دستگاه‌های پرکن را بر برحسب غلظت مایع موردنظر، مکانیسم عملکرد، تعداد نازل و موارد این چنینی تقسیم بندی ‌می‌کنند. به همین منظور شاهد انواع دستگاه پرکن مایعات پمپی غلیظ و رقیق هستیم.

 قیمت هر نمونه از دستگاه‌های فوق متناسب با سیستم، ابعاد دستگاه، برند تولیدی و دیگر مشخصات متفاوت است و هر مجموعه با توجه به بودجه اولیه یا میزان تولید روزانه ‌می‌تواند نمونه نیمه اتوماتیک یا تمام‌اتوماتیک و با تعداد نازل مختلف از این دستگاه را خریداری کند. در این محتوا به بررسی انواع دستگاه پرکن مایعات غلیظ و رقیق و نحوه عملکرد آن‌ها می‌پردازیم.

دستگاه پرکن مایعات پمپی غلیظ

برای پر کردن مایعات غلیظ ‌می‌توان از پرکن‌هایی با سیستم پیستون سیلندر و پمپ استفاده کرد. این مایعات شامل انواع سس‌ها، محصولات آرایشی بهداشتی، شکلات، عسل و… هستند که غلظت بالایی دارند. در این سیستم انرژی لازم به منظور حرکت مایع به سمت ظرف نهایی توسط پمپ تأمین می‌شود و نحوه عملکرد آن بر اساس تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی توسط پمپ است. این دستگاه‌ها در نمونه‌های تمام‌اتوماتیک، نیمه اتوماتیک یا دستی قابل تهیه هستند که دو نمونه اول برای مایعات غلیظ مناسب‌ترند.

دستگاه پرکن مایعات پمپی غلیظ تمام‌اتوماتیک برای کارخانه‌های بزرگ که خط تولید گسترده‌ای دارند و در روز میزان بالایی از سفارش را باید آماده کنند، بسیار مناسب است. این دستگاه به طور کاملاً اتوماتیک، پروسه پر کردن و بسته بندی، لیبل زنی و … را انجام ‌می‌دهد و نیازی به حضور اپراتور و یا هر نیروی انسانی دیگری ندارد. در مقابل دستگاه پرکن مایعات پمپی غلیظ نیمه اتوماتیک را داریم که برای خط تولیدهای کوچک‌‌تر مناسب است که نیمی از پروسه آن توسط خود دستگاه و نیم دیگر به کمک اپراتور انجام ‌می‌شود. قیمت نمونه نیمه اتوماتیک نسبت به نمونه اتوماتیک کم‌‌تر است و به همین منظور ‌می‌تواند یک انتخاب هوشمندانه باشد.

البته تعداد نازل نیز بر عملکرد و سرعت و قیمت این دستگاه تأثیر مستقیم دارد. به عنوان مثال دستگاه پرکن پمپی که تعداد نازل بالایی داشته باشد در یک زمان کوتاه تعداد بالاتری از ظرف را ‌می‌تواند پرکند.

دستگاه پرکن مایعات پمپی غلیظ

دستگاه پرکن مایعات پمپی رقیق

 در مقابل مایعات غلیظ، شاهد انواع مایعات رقیق با ویسکوزیته پایین هستیم. این مایعات نظیر آب معدنی، انواع نوشیدنی‌ها، مایعات سفید کننده و تمیز کننده و … هستند. انتقال این مایعات با دستگاه‌های متفاوتی انجام می‌شود که در نحوه ساخت و اجزای به کاررفته، نسبت به نمونه قبلی ساده‌‌ترند. چرا که انتقال این مایعات به ظرف نهایی نیاز به نیروی بالایی نداشته و به راحتی و سهولت انجام ‌می‌شود.

 بیشترین تفاوت در دستگاه پرکن مایعات پمپی رقیق نیز برحسب مکانیسم عملکرد است که شامل دستگاه‌های تمام‌اتوماتیک، نیمه اتوماتیک و یا دستی هستند. پرکن مایعات پمپی رقیق تمام‌اتوماتیک برای کارخانه‌های بزرگ و خط تولید بالا بسیار مناسب است، چرا که این دستگاه در هر ساعت توانایی پر کردن و بسته بندی 1000 تا 4000 ظرف را دارد.  در مقابل نمونه نیمه اتوماتیک چیزی بین 500 تا 2000 ظرف در هر ساعت ‌می‌تواند پر کند. همچنین نمونه پرکن دستی برای پر کردن‌ مایعات رقیق نیز داریم که پروسه پر کردن به کمک نیروی انسانی انجام شده و قیمت بسیار ارزان‌‌تری دارد، اما کارایی و سرعت آن پایین است.

دستگاه پرکن مایعات پمپی رقیق

مقایسه مشخصات فنی دستگاه مایعات پمپی غلیظ و رقیق

به طور کلی مشخصات اصلی دستگاه‌های پرکن پمپی به یک صورت است اما در جزئیات تفاوت‌هایی با هم دارند. به عنوان مثال برای ساخت دستگاه‌های پرکن پمپی مایعات غلیظ از سیلندر و پیستون استفاده ‌می‌کنند که این دو قسمت با حرکت خود نیروی لازم به منظور حرکت مایع غلیظ به سمت ظرف نهایی را فراهم می‌آورند و تأثیر بسزایی در این حرکت دارند.

از آنجایی که مایعات غلیظ به نیروی جانبی برای حرکت نیاز دارند، نمی‌توان از سیستم ثقل و یا وزن آن‌ها کمک گرفت، اما مایعات رقیق حتی با وزن خود نیز می‌توانند به ظرف نهایی منتقل شوند. به طور کلی تکنولوژی به کار رفته در پرکن مایعات غلیظ در مقایسه با مایعات رقیق قوی‌تر است. البته این دستگاه‌ها بر حسب تعداد نازل نیز متفاوت هستند.

مقایسه مشخصات فنی دستگاه مایعات پمپی غلیظ و رقیق

مکانیسم پرکن‌های غلیظ و رقیق

مکانیسم عملکرد پرکن‌های غلیظ و رقیق تا حدودی شبیه به هم است اما در جزئیات کار تفاوت‌هایی دارد. به طورکلی پرکن‌های پمپی از نیروی پمپ برای حرکت ماده موردنظر به ظرف نهایی استفاده ‌می‌کنند. از این پرکن‌های پمپی هم برای مایعات غلیظ و هم برای مایعات رقیق ‌می‌توان استفاده کرد.

 اما برای پر کردن مایعات رقیق از پرکن‌هایی با دیگر مکانیسم نیز ‌می‌توان استفاده کرد که این دستگاه‌ها در دسته پرکن‌های نیروی ثقلی قرار ‌می‌گیرند. از آنجایی که مایعات رقیق ویسکوزیته بالایی ندارند حرکت آن‌ها بر روی سطح راحت‌‌تر است و حتی به وسیله نیروی جاذبه و خود وزن مایع نیز ‌می‌توان آن‌ها را به ظرف نهایی منتقل کرد.

مکانیسم پرکن‌های غلیظ و رقیق

خرید انواع دستگاه پرکن مایعات غلیظ و رقیق

پس از بررسی انواع این دستگاه‌ها به خرید آن‌ها ‌می‌رسیم. بدون شک قیمت دستگاه پرکن مایعات پمپی غلیظ و رقیق به عوامل بسیاری بستگی دارد که این عوامل بر روی خرید نیز تأثیر ‌می‌گذارند.

  • یکی از مهم‌‌ترین عوامل در خرید این دستگاه توجه به فروشگاه مورد نظر است. توصیه ‌می‌کنیم که حتماً دستگاه‌های پرکن خود را از فروشگاه‌های معتبر خریداری کنید، چراکه این دستگاه‌ها در جایگاه خود قیمت بالایی دارند و هرگونه خرابی یا نقص در دستگاه منجر به پرداخت هزینه‌های بیشتر برای تعمیر یا تعویض ‌می‌شود.
  • از دیگر عوامل مهم در خرید انواع دستگاه پرکن مایعات غلیظ و رقیق ‌می‌توان به مکانیسم عملکرد آن اشاره داشت. درصورتی که این دستگاه را برای کارخانه‌هایی با خط تولید وسیع ‌می‌خواهید توصیه ‌می‌کنیم که نمونه اتوماتیک آن را انتخاب کنید، در غیر این صورت نمونه نیمه اتوماتیک نیز ‌می‌تواند گزینه مناسبی باشد.
  • عامل مهم دیگر در خرید تعداد نازل است. هر چه تعداد نازل بیشتری برای دستگاه داشته باشید در یک زمان واحد تعداد بالاتری از ظرف نهایی را ‌می‌توانید پر کنید.
  • در خرید انواع این دستگاه‌ها جنس بدنه، برند تولیدی و خدمات پس از فروش، ابعاد و… بسیار مهم هستند.

خرید انواع دستگاه پرکن مایعات غلیظ و رقیق

جمع بندی

 پر کردن مایعات در ظرف نهایی کار دشواری است، برای این منظور حتماً باید از دستگاه‌های پرکن کمک گرفت که برای مایعات رقیق و غلیظ ‌می‌توان از انواع دستگاه پرکن مایعات پمپی غلیظ و رقیق استفاده کرد. نحوه عملکرد و مکانیسم این دستگاه‌ها به کمک پمپ است که نیروی لازم برای حرکت مایع را تأمین ‌می‌کند.

 مایعات غلیظ شامل عسل، شکلات، انواع ژل‌ها و کرم‌ها هستند که برای حرکت به نیروی جانبی نیاز دارند، اما مایعات رقیق شامل انواع مواد و نوشیدنی‌های مایع، مواد شوینده، محلول‌های پاک کننده و … هستند که هم به کمک پمپ و هم به کمک نیروی جاذبه منتقل ‌می‌شوند. هر فرد متناسب با نیاز مجموعه و بودجه در دسترس، میزان تولید در روز، وسعت خط تولید و … ‌می‌تواند انواع مختلفی از دستگاه‌های پرکن مایعات را انتخاب و خریداری کند. این دستگاه‌ها شامل انواع پرکن‌های اتوماتیک و نیمه اتوماتیک با تعداد نازل مختلف هستند که هر کدام قیمت متفاوتی دارد.

 

سوالات متداول

✅انواع دستگاه پرکن برحسب نوع ماده کدام‌اند؟

دستگاه‌های پرکن را برحسب نوع ماده موردنظر نیز ‌می‌توان به دسته‌های مختلفی تقسیم کرد که شامل انواع دستگاه پرکن مایعات غلیظ و رقیق هستند.

✅دستگاه پرکن مایعات پمپی غلیظ و رقیق چیست؟

این دستگاه به طور تخصصی برای پر کردن انواع مایعات غلیظ و رقیق به کار می‌رود و برحسب مکانیسم پمپ عمل ‌می‌کند.

✅پرکن مایعات غلیظ چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

از آنجایی که مایعات غلیظ دارای ویسکوزیته بالا هستند، برای حرکت نیاز به نیروی جانبی دارند که نیروی جانبی آن‌ها در دستگاه پرکن به کمک پمپ و سیلندر تأمین ‌می‌شود.

✅به چه صورت ‌می‌توان مایعات رقیق را در ظرف مورد نظر پر کرد؟

برای پر کردن مایعات رقیق ‌می‌توان از انواع دستگاه‌های پرکن ثقلی، سیلندر و پیستون و پمپی استفاده کرد.

✅قیمت دستگاه پرکن مایعات پمپی غلیظ و رقیق به چه صورت است؟

قیمت این دستگاه برحسب مکانیسم عملکرد، تعداد نازل، جنس بدنه، ابعاد، برند تولیدی و موارد این چنینی بسیار متغیر است. به طوری که دستگاه‌های اتوماتیک با تعداد نازل بالا، قیمت بیشتری نسبت به دستگاه‌های پرکن نیمه اتوماتیک با تعداد نازل پایین دارند.

0/5 (0 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *