تفاوت دستگاه پرکن مایعات غلیظ با رقیق
/0 دیدگاه /در راهنمای خرید /توسط تحریریه رادان ماشینبا توجه به پیشرفت چشمگیر علم و تکنولوژی، امروزه شاهد منسوخ شدن شیوههای سنتی بستهبندی و افزایش محبوبیت ماشینآلات مختلف در صنایع بستهبندی محصولات هستیم. یکی از این دستگاهها، دستگاه پرکن مایعات است که در خط تولید، کاربرد بسیاری دارد و هم به فرایند تولید سرعت میبخشد و هم شرایط بهداشتی مورد نیاز کارخانه را فراهم میکند. همانطور که می دانید پر کردن دستی مایعات با دردسرهای زیادی همراه است و حتی اگر تحت شرایط ایزوله و بهداشتی انجام شود، باز هم امکان ورود مواد آلاینده به داخل محصول وجود دارد. پرکاربردترین انواع دستگاه پرکن مایعات که در خط تولید استفاده میشوند عبارتند از دستگاه پرکن مایعات غلیظ و رقیق. در این مقاله با ما همراه باشید تا تفاوت دستگاه پرکن مایعات غلیظ و رقیق را باهم بررسی کنیم.
دستگاه پرکن مایعات چیست؟
دستگاه پرکن مایعات، دستگاهی اتوماتیک و خودکار است که با کمک آن میتوان مایعات مختلف را در ظروف شیشهای و پاکتهای کاغذی پر کرد. این دستگاه، دخالت انسان را در فرایند تولید به حداقل می رساند. نمونههای نیمه خودکار این دستگاه نیز در بازار موجود هستند که با توجه به شرایط مایعات مختلف، کاربردهای خاص خود را دارند. بطور کلی با توجه به نوع مایعات و شرایط بهداشتی مورد نیاز برای پر کردن آنها، از مدلهای مختلف این ماشینآلات استفاده میشود. برای اطلاعات بیشتر در مورد خرید دستگاه پرکن مایعات میتوانید به لینک مربوطه مراجعه فرمایید.
انواع دستگاه پرکن مایعات
دستگاههای پرکن مایعات از انواع مختلفی برخوردارند و هر یک نیز کاربرد خاص خود را دارند. برای اینکه بتوانیم شما مخاطبین عزیز را با انواع دستگاه پرکن مایعات آشنا کنیم در ادامه این بخش به توضیح دستگاه پرکن مایعات غلیظ و دستگاه پرکن مایعات رقیق می پردازیم:
دستگاه پرکن مایعات غلیظ
دستگاه پرکن مایعات غلیظ، یکی از مدلهای ماشینآلات پرکن است که در صنایع بستهبندی جهت پر کردن و انتقال مایعات غلیظ یا مایعات دارای ویسکوزیته بالا (مقاومت زیاد برای جاری شدن) به کار میرود. منظور از ویسکوزیته یا غلظت بالا، اندازه سیالها در مواد است که اولین و مهمترین عنصر تعیینکننده در انتخاب نوع دستگاه پرکن مایعات به شمار میرود. از نمونه مایعاتی که میتوان با کمک این دستگاه پر کرد عبارتند از: ژله خوراکی، انواع شربتهای غلیظ، کنسانترهها و روغنهای گوناگون. مهمترین تفاوت دستگاه پرکن مایعات غلیظ و رقیق در عدم استفاده از نیروی جاذبه برای عملیات تزریق است.
دستگاه پرکن مایعات رقیق
دستگاه پرکن مایعات رقیق نیز یکی دیگر از انواع دستگاههای پرکن است که معمولاً با سیستم حجمی یا ثقلی ساخته شده و در برخی موارد نیز در تولید آن از سیستم سیلندر پیستون استفاده میشود. این دستگاه نیز مانند دستگاه پرکن مایعات غلیظ، در دو نوع اتوماتیک و نیمهاتوماتیک تولید میشود. دستگاه پرکن مایعات رقیق همانطور که از اسم آن پیداست، برای پر کردن مایعاتی مانند آب، عرقیات گیاهی، گلاب، آبمیوهها، تینر، ضدیخ و سایر مایعات رقیق کاربرد دارد.
البته لازم به ذکر است که این تنها یکی از روشهای دستهبندی دستگاههای پرکن مایعات بوده و میتوان این ماشینآلات را بر اساس مکانیزم و نحوه کار آنها، به سه دسته پمپ دندهای، اورفلو و سیلندر پیستونی نیز تقسیم کرد که هرکدام کاربردهای مخصوص خود را دارند.
ویژگیها و کاربردهای دستگاه پرکن مایعات غلیظ
همانطور که گفتیم، دستگاه پرکن مایعات غلیظ یکی از انواع ماشینآلات پرکن است و مهمترین تفاوت دستگاه پرکن مایعات غلیظ و رقیق در عدم استفاده از نیروی جاذبه برای عملیات تزریق مشاهده میشود. ویژگی «غلیظ» برای توصیف مایعاتی به کار میرود که ویسکوزیته یا مقاومت آنها در برابر جاری شدن زیاد است (محصولاتی مانند سس کچاپ و مایونز، عسل، روغن و غیره). یکی از پرکاربردترین انواع دستگاههای پرکن مایعات غلیظ، دستگاه پرکن عسل است. این دستگاهها همچنین در صنایع شیمیایی برای پر کردن مایع ظرفشویی و انواع شویندهها، روغن موتور، شربتهای دارویی و … به کار میروند.
از جمله پرکاربردترین دستگاههای پرکن مایعات غلیظ میتوان به دستگاه پرکن سیلندر پیستونی سروو موتور اتوماتیک RPF 40 اشاره کرد که بدون نیاز به اپراتور ماهر و باتجربه، قابلیت پر کردن انواع مایعات خورنده، گرم، کفکننده و پالپدار را نیز دارد. شما میتوانید هماکنون این دستگاه را از طریق سایت رادان ماشین سفارش دهید.
ویژگیها و کاربردهای دستگاه پرکن مایعات رقیق
مهمترین تفاوت دستگاه پرکن مایعات غلیظ با رقیق این است که دستگاههای پرکن مایعات رقیق، برای بستهبندی مایعاتی که ویسکوزیته کمتر از روغن دارند استفاده میشود. اگر قصد بستهبندی محصولاتی مانند شربت های دارویی، انواع مایعات سفید کننده،محصولات آرایشی مایع نظیر تونر و موارد مشابه را دارید، باید خرید دستگاه پرکن مایعات رقیق را مد نظر داشته باشید تا فرایند خط تولید خود را به شکل قابل توجهی بهبود ببخشید و احتمال خطا را کاهش دهید.
این دستگاهها برای پر کردن انواع مایعات خوراکی رقیق، شویندهها، حلالها و مایعات شیمیایی کاربرد داشته و میتوانند در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار گیرند.
تفاوتهای دستگاه پرکن مایعات غلیظ و رقیق
اکنون که میدانیم دستگاههای پرکن مایعات غلیظ و رقیق چه ویژگیها و کاربردهایی دارند، میتوانیم به تفاوت دستگاه پرکن مایعات غلیظ و رقیق بپردازیم:
- در ساخت و طراحی دستگاه پرکن مایعات غلیظ، از یک سیلندر و پمپ استفاده میشود که به حرکت روان و آسان مایعات کمک میکند. با استفاده از این ویژگی میتوان عسل یا هر ماده غلیظ دیگری را به راحتی به ظرف انتقال داد. محرک مورد استفاده برای این موضوع، در دو حالت پنوماتیک و هیدرولیک تولید میشود.
- تفاوت بین این دو این است که در محرک پنوماتیک برای انتقال جک و اکچویتورها، از یک نوع کمپرسور باد استفاده میشود. اگر نوع دستگاه پمپی باشد، در ساخت آن پیستون به کار نرفته و تمامی انتقالها از طریق یک پمپ انجام میگیرد.
- علاوه بر این، نوع دستگاه پرکنی که برای پر کردن ظروف از مایعاتی مانند مواد دارویی و غذایی، آبمیوه، آب معدنی و … مورد استفاده قرار میگیرد، میتواند تک نازله، دو الی شش نازله باشد و در صورت نیاز میتوان از نازلههای بیشتری استفاده کرد.
سخن پایانی
صنعت بستهبندی یکی از صنایع بسیار پرکاربرد بوده که برای انجام فرایند بستهبندی به بهترین شکل، در آن از دستگاههای گوناگون استفاده میشود. هر کدام از این دستگاهها، ویژگیها و کاربردهای منحصر به فرد خود را دارند و به افزایش کیفیت بستهبندی کمک میکنند. در این مقاله سعی کردیم دو مدل از پرکاربردترین دستگاههای بستهبندی یعنی دستگاههای پرکن مایعات غلیظ و رقیق را شرح داده و فرق دستگاه پرکن مایعات رقیق و غلیظ را مورد بررسی قرار دهیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.