نحوه کار و راه اندازی دستگاه پرکن مایعات

نحوه کار و راه اندازی دستگاه پرکن مایعات

احتمالاً شما هم به این موضوع فکر کرده‌اید که قوطی مواد شوینده و یا شیشه های دارو و سایر کرم های آرایشی چگونه پر می‌شوند. اصلاً ایده بسته‌بندی و پر کردن مایعات به این شکل از کجا آمده است و چه دستگاه‌هایی برای این کار استفاده می‌شوند؟ دستگاه پرکن مایعات یکی از مهم‌ترین دستگاه‌ها در خطوط تولید و بسته‌بندی است که برای پر کردن انواع مایعات رقیق و غلیظ داخل ظروف به کار می‌رود. این دستگاه‌ها نه تنها برای نوشیدنی‌های خوراکی، بلکه در صنایع شیمیایی و دارویی برای پر کردن اسیدها، سفیدکننده‌ها، مواد دارویی و … نیز کاربرد دارند. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا به نحوه کار دستگاه پرکن مایعات بیشتر بپردازیم.

انواع دستگاه پرکن مایعات

دستگاه‌های پرکن مایعات به صورت کلی بر اساس نوع مایعاتی که پر می‌کنند، به دو دسته رقیق و غلیظ تقسیم می‌شوند. مکانیسم پر کردن مایعات رقیق ساده‌تر بوده و نیازی به سیلندر پیستون و یا پمپ ندارد، زیرا می‌توان به راحتی این مایعات را به کمک فشار تخلیه شدن خودشان، از مخزن به ظرف منتقل کرد.

این در حالی است که مایعات غلیظ با ویسکوزیته (مقاومت در برابر جاری شدن) بالا، نیاز به مکانیسم سیلندر پیستونی دارند تا بتوانند به ظرف منتقل شوند. انواع دستگاه پرکن مایعات را می‌توانید از طریق لینک مربوطه از سایت رادان خریداری فرمایید. در ادامه سه مورد از پرکاربردترین دستگاه‌های پرکن مایعات را به صورت خلاصه معرفی خواهیم کرد:

دستگاه پرکن مایعات اتوماتیک یا پمپی

دستگاه پرکن مایعات اتوماتیک

دستگاه پرکن مایعات پمپی  همانطور که از نام آن پیداست، فرآیند انتقال مایعات به داخل ظروف را به صورت کاملا اتوماتیک و بدون نیاز به کمک اپراتور انجام می‌دهد. این دستگاه برای بسته‌بندی باکیفیت در تیراژ انبوه مناسب بوده و با استفاده از آن می‌توان تا ۲۰۰۰ بطری ۱ لیتری را با درصد خطای ۰٫۱ در هر ساعت پر کرد.

دستگاه‌ پرکن مایعات اورفلو

دستگاه‌های پرکن مایعات اورفلو برای مایعات رقیق کاربرد دارند. این دستگاه‌ها دارای عملکردی بسیار ساده بوده و برخلاف دستگاه‌های تری بلوک (که درب‌گذار نیز هستند) تنها بطری‌ها را پر می‌کنند.

دستگاه‌ پرکن مایعات سیلندر پیستونی

مکانیزم سیلندر پیستونی در ماشین‌آلات اتوماتیک کاربرد داشته و از دقت بالایی برخوردار است. از آنجا که حجم تعیین‌شده ثابت خواهد بود، درصد خطا در این ماشین‌ها کم بوده و به همین علت برای مایعات غلیظ از دستگاه‌های پرکن مایعات سیلندر پیستونی استفاده می‌شود.

نحوه کار دستگاه پرکن مایعات اتوماتیک

اکنون که با انواع پرکاربرد دستگاه‌های پرکن مایعات آشنا شدیم، زمان آن رسیده است که نحوه کار آن‌ها را نیز بررسی کنیم. نحوه کار دستگاه پرکن مایعات اتوماتیک بدین شکل است که ظروف از طریق یک سیستم نقاله برقی به سمت ایستگاه پر شدن می‌روند. نازل‌های پرکننده، محصول مایع را که در یک سیلندر یا قیف قرار دارد، از طریق پر کردن کمی یا حجمی به داخل ظرف می‌فرستند. پس از پر شدن ظروف، آن‌ها به سمت مرحله بعدی فرآیند بسته‌بندی که معمولاً فرآیند درب‌بندی است، حرکت می‌کنند.

نحوه کار دستگاه پرکن مایعات اورفلو

دستگاه‌ های پرکن اورفلو اصل، پر کردن به صورت سرریز را (همانطور که از نام آن‌ها مشخص است) اتخاذ می‌کنند. این ماشین‌ها جایگزینی مناسب برای دستگاه‌های پرکن ثقلی هستند.

دستگاه‌های پرکن اورفلو به جای پر کردن مقدار معینی از محصول در هر بطری، بدون توجه به تفاوت حجم جزئی بطری‌ها، آن‌ها را با سطوح یکسانی از مایع پر می‌کنند؛ بنابراین، دستگاه‌های پرکن اورفلو یک راه‌حل ایده‌آل برای پر کردن ظروف شفاف محسوب می‌شوند.

دستگاه‌های پرکن اورفلو برای محصولات مایع رقیق و محصولات کف‌کننده که باید در طول فرآیند پر کردن کنترل شوند، بهترین کارکرد را دارند.

نحوه کار دستگاه پرکن مایعات سیلندر پیستونی

نحوه کار دستگاه پرکن مایعات سیلندر پیستونی

طرز عملکرد دستگاه پرکن مایعات سیلندر پیستونی مشابه سرنگ‌های پزشکی است. پیستون‌ها مایع را به داخل سیلندر کشیده و با فشار رو به جلو، آن را به داخل ظرف منتقل می‌کنند. هر پیستون در این دستگاه‌ها دارای دو عدد شیر یک‌طرفه یا یک عدد شیر سراهی پنوماتیک بوده که تعیین‌کننده مسیر حرکت مایع به داخل و بیرون سیلندر هستند. یکی از شیرهای یک‌طرفه هنگام کشیدن مایع به داخل سیلندر باز شده و هنگام تخلیه بسته می‌شود. شیر دوم عملکردی عکس داشته و هنگام کشیدن مایع بسته و هنگام تخلیه باز می‌شود.

دستگاه پرکن مایعات سیلندر پیستونی نسبت به سایر انواع پرکن‌ها کُندتر بوده اما قابلیت پر کردن مایعاتی را دارد که سایر دستگاه‌های پرکن فاقد آن هستند. یکی از بهترین انواع دستگاه‌های پرکن مایعات با مکانیزم سیلندر پیستونی، دستگاه سروو موتور اتوماتیک RPF 40 است که می‌توانید آن را از فروشگاه رادان با بهترین قیمت تهیه فرمایید.

سوالات متداول

انواع دستگاه‌های پرکن مایعات در چه صنایعی کاربرد دارند؟‌

این دستگاه‌ها می‌توانند توسط تمامی تولیدکنندگان صنایعی مانند مواد غذایی، لوازم آرایشی بهداشتی، مواد شیمیایی و غیره جهت انتقال مایعات به داخل ظروف و بسته‌بندی آن‌ها مورد استفاده قرار گیرند.

شامپو با چه دستگاهی پر می‌شود؟

شامپو و سایر مواد شوینده را می‌توان با استفاده از دستگاه پرکن مایعات اتوماتیک پر کرد. این فرآیند به شکل کاملاً بهداشتی انجام شده و با تنظیم فشار پاشش آب، بطری‌ها را با اندازه معینی پر می‌کند.

دستگاه پرکن مایعات

آیا می‌توان دستگاه پرکن مایعات را برای بسته‌بندی عسل استفاده کرد؟

از آنجا که عسل جزو مایعات دارای ویسکوزیته (مقاومت در برابر جاری شدن) بالا به شمار می‌رود، برای بسته‌بندی آن باید از دستگاه پرکن مایعات با مکانیزم سیلندر پیستونی استفاده کرد.

سخن پایانی

در این مقاله به نحوه کار دستگاه پرکن مایعات و انواع آن‌ها پرداختیم. این دستگاه‌ها یکی از مهم‌ترین اجزای خط تولید به شمار می‌روند که به فرآیند بسته‌بندی انواع نوشیدنی‌های خوراکی، مواد شیمیایی مانند سفید‌کننده‌ها و انواع اسیدها و لوازم آرایشی بهداشتی سرعت قابل توجهی می‌بخشند. اگر شما نیز تولیدکننده هستید و در این صنایع فعالیت می‌کنید، توصیه می‌شود نسبت به خرید دستگاه پرکن متناسب با محصولات خود اقدام کرده تا خط تولید خود را بهبود بخشید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *