میکسر هموژنایزر چیست

میکسر هموژنایزر چیست؟

هموژنایزر نوعی فرآیند ریز کردن ذرات و همگن‌سازی مواد بوده که این فرآیند به کمک میکسر هموژنایزر و توسط یک پمپ و به صورت سیرکولاسیون انجام می‌شود. اگر بخواهیم یک مثال از این فرآیند داشته باشیم می‌توانیم به مخلوط کردن روغن و آب و تشکیل امولسیون مثل سس مایونز اشاره کنیم. میکسر هموژنایزر در صنایع بهداشتی و آرایشی و… کاربرد دارد و با در نظر گرفتن میزان ظرفیت مخزن در توان‌های متفاوت همزن در بازار موجود است. با کمک میکسر هموژنایزر تحت خلاء ارائه شده توسط گروه صنعتی رادان مدت زمان تولید به طرز چشم‌گیری کاهش پیدا خواهد کرد. در ادامه این مطلب قصد داریم به طور جامع بررسی کنیم که میکسر هموژنایزر چیست چه کاربردها و خصوصیاتی دارد. با ما همراه باشید!

میکسر هموژنایزر چیست؟

میکسر هموژنایزر نوعی مخزن استیل بوده که در صنایع مختلف به منظور ریز کردن ذرات درشت به ذرات ریز و همگن‌سازی مواد به شکل یکدست و ترکیب مایعات برای توزیع یکسان دو فاز در یکدیگر استفاده می‌شود. لازم به ذکر است که میکسر هموژنایزر تحت عناوین دیگری مثل میکسر برش بالا، هموژنایزرهای برش بالا، میکسر روتور استاتور، میکسر هموژنایزر تحت خلاء، میکسر هموژن یا مخزن هموژن نیز شناخته می‌شود.

میکسر هموژنایزر چیست؟

ممکن است برایتان سوال پیش بیاید که نحوه کارکرد میکسر هموژنایزر چیست و این دستگاه به چه صورت فعالیت می‌کند؟ میکسر هموژنایزر با ایجاد تکان‌های شدید و با پراکندن ذرات جامد در مایع، امولسیون، سوسپانسیون یا محلول کامل ایجاد کرده و به این صورت فرآیند همگن‌سازی یا یکنواخت کردن مواد را انجام می‌دهد.

ویژگی‌ ها و مزایای میکسر هموژنایزر

در بخش‌ قبل بررسی کردیم که میکسر هموژنایزر چیست و موظف به انجام چه کاری است. این دستگاه با طراحی منحصربه‌فرد و دقیقی که دارد در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. همان‌طور که گفته شد میکسر هموژنایزر در کاهش زمان تولید نقش بسزایی را ایفا می‌کند. علاوه بر این، میکسر هموژنایزر قابلیت تولید محصولات در کوتاه‌ترین زمان ممکن با نتایج استاندارد را نیز دارا است که این موضوع برای صنایع متنوع می‌تواند بسیار حائز اهمیت باشد؛ اما کاهش زمان تولید تنها مزیت این دستگاه محسوب نمی‌شود، بلکه دلایل دیگری نیز وجود دارند که سبب استقبال زیاد صنایع از این نوع سیستم شده است. در ادامه با مزایا میکسر هموژنایزر آشنا خواهیم شد:

  • دستگاه هموژنایزر از طراحی اسپتیک برخوردار بوده که به واسطه آن سرعت فرآیند شست‌وشو را افزایش می‌دهد.
  • در این دستگاه امکان کنترل دقیق دما حتی برای میکسرهایی با ظرفیت‌های کم فراهم است.
  • از آن‌ جایی که کف میکسر هموژنایزر مخروطی شکل است، جابه‌جایی آن به راحتی صورت می‌گیرد.
  • دستگاه مذکور از قابلیت بوگیری نیز برخوردار است.
  • از شاخصه‌های اصلی دستگاه هموژنایزر می‌توان به صرفه‌جویی در انرژی و زمان اشاره داشت.

انواع میکسر هموژنایزر

 

همگن‌ساز مکانیکی

پس از آشنایی با این که میکسر هموژنایزر چیست، خوب است که انواع مختلف این دستگاه را نیز مورد بررسی قرار دهیم. اولین نوع، همگن‌ساز مکانیکی است که در صنایع مختلفی همچون داروسازی، بهداشتی، غذایی، شیمیایی و نساجی کاربرد وسیعی دارد. از این دستگاه می‌توان برای تولید محلول‌ها، ساخت رنگ، روکش مواد و فرآورده‌های خوراکی بهره‌گیری کرد.

همگن‌ساز تحت فشار

میکسرهای تحت فشار بیشتر در صنایع غذایی، لبنی، دارویی، شیمیایی و بیوتکنولوژی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در این دستگاه در اثر رفت و برگشت پیستون‌ها، نمونه‌های مواد پشت یک فشار قوی فشرده خواهند شد.

انواع میکسر هموژنایزر

هموژنایزر اولتراسونیک

دستگاه اولتراسونیک با ایجاد امواج شدید فشاری در یک محیط مایع عمل می‌کند. امواج فشاری سبب جریان در مایع شده و تحت شرایط مطلوب میکرو حباب ایجاد خواهد شد. در اثر رشد و انفجار این حباب‌ها موج ضربه‌ای با انرژی کافی برای شکستن پیوند کووالانسی تولید شده که برای تخریب سلول و همگن‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

میکسر هموژنایزر تحت خلاء

اکنون که می‌دانیم انواع مختلف میکسر هموژنایزر چیست، می‌رسیم به یکی از پرکاربرترین انواع این دستگاه محبوب که میکسر هموژنایزر تحت خلاء نام دارد. دستگاه همگن‌ساز تحت خلاء در صنایع غذایی، آرایشی، بهداشتی، شیمیایی و دارویی به وفور مورد استفاده قرار می‌گیرد. ازجمله مزیت‌های استفاده از این دستگاه در صنایع مذکور می‌توان به افزایش کیفیت محصول نهایی و تولید آن در کم‌ترین زمان ممکن، کاهش هزینه‌های مربوط به فرآیند تولید، اشغال فضای کم و کاربری آسان اشاره کرد. دستگاه هموژنایزر تحت خلاء در مقایسه با قیمتی که ارائه دارد از کارایی بسیار فوق‌العاده‌ای برخوردار است.

شایان ذکر است که هزینه نگه‌داری این دستگاه در مقایسه با سایر سرویس‌های همگن‌ساز پایین‌تر بوده و با قطعاتی با میزان سایش کم و قابل دسترس ساخته می‌شود. اگر به دنبال همگن‌سازی هستید که امولسیون‌ها را در سریع‌ترین زمان ممکن ایجاد کند، هموژنایزر تحت خلاء ارائه شده توسط گروه صنعتی رادان بهترین گزینه برای شما محسوب می‌شود. نظافت این میکسر بسیار سریع و آسان بوده و همچنین در بارگیری مقادیر زیاد مواد پودری و گرانول عملکرد سریعی دارد. ناگفته نماند که عدم وجود هوا در این دستگاه سبب توقف و جلوگیری از رشد باکتری‌ها شده و ماندگاری محصول را به طرز چشم‌گیری افزایش می‌دهد. علاوه بر موارد فوق، میکسر هموژنایزر تحت خلاء به دلیل اکسیداسیون پایین سبب حفظ رنگ و طعم محصول در طبیعی‌ترین حالت ممکن خواهد شد. توجه داشته باشید که این خاصیت برای محصولاتی که بر پایه روغن هستند اهمیت ویژه‌ای دارد.

میکسر هموژنایزر تحت خلاء

میکسر هموژنایزر تحت خلاء

با استفاده از میکسر هموژنایزر تحت خلاء ارائه شده توسط گروه صنعتی رادان می‌توان در صنایع غذایی انواع سس‌های سرد و گرم، مایونز، ژل کیک، طعم‌دهنده‌ها و…، در صنایع آرایشی محصولاتی همچون شامپو، خمیر دندان، پنکیک‌های آرایشی، رژ لب و موارد مشابه و همچنین در صنایع دارویی و شیمیایی انواع مختلف ژل‌ها و پمادها، داروهای چشم و محصولات پوستی، چسب‌ها، جوهر گریس، کودها، واکس کفش و… را تولید کرد. برای خرید میکسر هموژنایزر تحت خلاء و مشاهده انواع مدل‌های آن، می‌توانید از طریق لینک درج شده وارد صفحه مربوط به میکسر هموژنایزر تحت خلاء در سایت رادان ماشین شوید.

کاربردهای میکسر هموژنایزر

برای درک بهتر این که کاربرد میکسر هموژنایزر چیست در ابتدا باید بدانید که کاربرد این دستگاه بسیار وسیع بوده و همین موضوع سبب شده تا صنعت‌گران از آن برای انجام امور مختلف بهره‌گیری کنند. این دستگاه‌ در حوزه‌های تحقیقاتی و علمی مثل پزشکی قانونی، بیوتکنولوژی، میکروبیولوژي، داروسازی، دامپزشکی، بهداشتی، غذایی و نساجی به منظور ایجاد محلول‌ها و همچنین موارد مرتبط با شیمی، زمین‌شناسی، زیست بوم شناسی، کنترل غذا و نوشیدنی، روکش‌های مواد، ایجاد رنگ و همچنین فرآورده‌های خوراکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سوالات متداول

اجزای مختلف میکسر هموژنایزر چیست؟

میکسر هموژنایزر به طور کل از سه بخش اصلی تشکیل می‌شود که این سه جزء عبارتند از بدنه اصلی دستگاه، ظرف مخصوص نمونه از جنس فولاد ضد زنگ و تفلون و گوی فلزی در ابعاد گوناگون.

همگن‌سازی جامدات چگونه انجام می‌شود؟

در مرحله اول نمونه جامد به همراه گوی‌های فلزی در ظرف نمونه قرار خواهد گرفت. پس از تنظیم شدت نوسان در میکسر هموژنایزر بر حسب هرتز (Hz) و مدت زمان نوسان، ظرف نمونه با شدت تعیین شده شروع به حرکت کرده و در نهایت سبب برخورد نمونه جامد و گوی و تبدیل آن به قطعات ریز و یکنواخت خواهد شد.

میکسر هموژنایزر

همگن‌سازی مایعات چگونه انجام می‌شود؟

در فرآیند همگن‌سازی مایعات حرکت شدید ظرف نمونه باعث ترکیب دو فاز امتزاج‌ناپذیر (ویژگی مایعاتی که در یکدیگر حل نمی‌شوند.) و پراکندگی یکنواخت آن‌ها در هم دیگر خواهد شد.

سخن پایانی

به منظور دانستن این که کاربرد میکسر هموژنایزر چیست و این سیستم چه مشخصاتی دارد، لازم است تا با نحوه کارکرد و مزیت‌های بهره‌گیری از آن آشنا باشیم. میکسر هموژنایزر تحت خلاء یکی از پرکاربردترین انواع سرویس‌های میکسر در صنایع مختلفی همچون غذایی، بهداشتی، دارویی و شیمیایی بوده که امروزه به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد. سرعت تولید محصولات در صنایع مذکور با استفاده از میکسر هموژنایزر تحت خلاء بسیار بالا بوده و محصول نهایی از لحاظ کیفیت نیز در درجه بالایی قرار دارد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *